Adakah anda berimpian untuk nak kaya, dan berjaya dan hidup bebas?

 

...Namun, disebalik niat murni anda tersebut, impian ini masih belum dapat digenggam?

Adakah disebalik berapa banyak buku yang anda baca, grup FB yang anda join, soalan yang anda pernah tanya .... dan kursus yang anda pergi... anda masih tak dapat nak cantumkan teka-teki kekayaan dalam hidup anda?

 

"…Semua yang aku cuba buat GAGAL. Padahal ada je orang lain berjaya. Apa yang aku buat silap?"

Pembaca yang saya kasihi...

 

Jika anda sedang mengalami perasaan seperti ini, ia satu perasaan yang pernah saya alami.

 

Dan ia satu situasi yang saya sudah berjaya hadapi. Dan kini, saya mahu berkongsi pengalaman ini.

 

Anda mungkin belum sedar lagi, tapi apabila anda sudah sampai ke penghujung surat ini, anda akan semakin jelas dan semakin yakin…

 

…bahawa impian anda yang paling besar dan paling penting dalam hidup, akan dapat dicapai dengan lebih mudah.

 

Semakin mendalam anda membaca surat ini, anda akan mula faham kenapa hingga ke saat ini anda masih "belum berjaya"…

 

…dan bagaimana hanya dengan beberapa perubahan kecil dalam cara anda berfikir dan tabiat harian anda…. impian anda akhirnya boleh menjadi realiti.

 

Saya faham, anda mungkin sudah banyak kali membaca website-website 'peluang perniagaan' begini.

 

Dan walaupun anda dah cuba banyak perkara untuk mengubah hidup, anda masih di tahap yang sama.

 

Anda mungkin terfikir…

Apa beza website ini dengan website yang lain?

 

Saya mohon anda bagi peluang kepada saya.

Bagi 5 minit sahaja kepada saya.

 

Agar saya dapat ceritakan pengalaman saya 4 tahun berturut-turut gagal dalam semua bisnes yang saya cuba.

 

4 tahun saya hidup dalam kesempitan.

 

Dan bagaimana saya akhirnya berjaya jana beberapa ringgit saya yang pertama, sehingga ia dikembangkan menjadi perniagaan 7 angka sekarang.

 

Saya berjanji akan buat sehabis baik untuk terangkan sampai anda faham.

 

Jika anda tidak suka penerangan saya, anda boleh tinggalkan website ini, dan lupakan saya selama-lamanya.

 

Saya rasa ini adil bukan?

 

OK, mari kita mula.

 

Bagi saya, tiada cara lain yang lebih cepat untuk menambahkan kekayaan, melainkan dengan memulakan bisnes.

 

Pasti anda pernah dengar hadis Nabi S.A.W bahawa 9 dari 10 punca rezeki adalah dari perniagaan, kan?

 

Menyimpan duit gaji memang boleh bagi kekayaan, tapi sangat lambat dan makan 20-30 tahun puluhan.

 

Jangan salah faham pula. Saya memang sarankan untuk menabung.

 

Tapi jika anda ingin dapatkan RM1 juta, anda perlu menabung RM995 sebulan selama 30 tahun!

 

Atau anda mesti menabung RM2,164 selama 20 tahun - untuk mengumpul RM1 juta ringgit.

 

Tetapi tidak mustahil malah banyak dilakukan berkali-kali oleh anak-anak muda untuk mencapai perniagaan 7 angka dalam masa 3 - 5 tahun sahaja.

 

Jika anda bercita-cita untuk kaya - perniagaan adalah jawapan yang anda cari.

 

Saya pasti, anda mahu kekayaan dengan cepat kan?

Ini "Shortcut" Yang Saya Temui. Ilmu Bernilai Emas & Berlian Hasil Dari Kesilapan yang Saya Lalui

 

 

 

 

 

 

 

Dalam 4 tahun "pencarian" saya untuk berjaya, saya telah memulakan dan menjahanamkan banyak bisnes.

 

Antaranya:

 

  • Gerai hot dog

  • Bisnes cetak sticker

  • Kedai buku online

  • Bisnes website segera

  • Bisnes sewa kereta

  • Bisnes cyber cafe

  • Bisnes MLM. Saya telah masuk Amway, Cosway, DCL, Luxor, Xango, dan lain-lain. Satu SEN pun tidak berjaya dibuat

  • ...dan banyak lagi bisnes lain yang berjaya saya jahanamkan

 

Bila saya duduk dan berfikir, akhirnya saya sedar, ada beberapa kesilapan besar yang telah saya buat.

 

 

Kesilapan #1: Silap Pilih Bisnes

Banyak bisnes yang saya nak mulakan adalah bisnes "syok sendiri".

 

Saya banyak buat andaian sendiri yang produk saya ini "CONFIRM MELETUP".

 

Tapi akhirnya, KEWARASAN saya  yang meletup!

 

 

Kesilapan #2: Bodoh Dalam Pemasaran!

Banyak bisnes saya gagal kerana saya bodoh dalam ilmu pemasaran.

 

Ada beberapa bisnes yang menjana sedikit wang..tetapi

...saya tiada ilmu pemasaran untuk kembangkan lagi bisnes itu.

 

Ia masih berada di tahap yang sama.

Tidak boleh naik lagi ke tahap yang lebih tinggi.

 

Akhirnya saya tewas juga. Bila saya kaji balik, memang kerana saya tiada ilmu cara nak kembangkan bisnes.

 

Saya tiada ilmu.

* Tiada ilmu nak gandakan jualan.

* Tak tahu cara nak gandakan bilangan pelanggan.

* Bodoh dalam cara nak buat pelanggan datang membeli berkali-kali.

 

Ini menyebabkan bisnes-bisnes saya dulu "stuck" umpama terperangkap di dalam lubang yang saya gali sendiri.

 

 

 

Dan saya harap, anda tidak perlu melalui kebodohan saya.

 

 

Cara Bangkit Semula Setelah RUGI Ribuan Ringgit

 

Saya sudah terlalu banyak habiskan modal.

 

Dan saya sibuk dengan kerja hakiki pada waktu itu.

 

Jadi saya terpaksa cari jalan untuk mencari bisnes yang tidak makan terlalu banyak masa saya… tetapi pada yang sama tak memerlukan modal.

 

Maka di situlah bermulanya pencarian saya.

 

Untuk menjana kekayaan kita memang kena buat kerja.

Tiada kekayaan yang datang bergolek.

 

Saya mula belajar cara bekerja dengan bijak, dan buat hanya apa yang perlu.

 

Bagaimana hanya dengan buat beberapa perkara kecil, ia boleh memberikan impak yang besar.

 

Maka lahirlah Formula yang saya namakan Formula MB2000… iaitu

 

 

Formula Pemasaran Tanpa Kos, Tapi Impak Tinggi Bagi  Sesiapa Sahaja Yang Sibuk, Tapi Mahu Menjalankan Bisnes  Dalam Ekonomi Yang Tak Menentu....



 

Tahun ini, lebih ramai pemilik perniagaan semakin risau kerana jualan semakin jatuh. Tapi bagaimana nak 'sustain' dan recover tanpa kos tambahan?

 

Ini antara beberapa rahsia yang anda bakal belajar dalam kelas ini....


 

  • Cara jana sekurangnya RM2,000 sebulan tanpa kos pemasaran

 

  • Realiti sebenar menjalankan perniagaan yang sukses sambil bekerja (dan bagaimana untuk guna 1 atau 2 jam saja yang tinggal untuk membina kekayaan dari keselesaan di rumah)

 

  • 4 model perniagaan tanpa modal yang majoriti orang tak hiraukan, kerana mereka sangka nak berniaga perlu pakai modal! (Anda boleh jadi lain dari yang lain!)

 

  • 3 rahsia menghidu peluang bisnes online dan offline dan berhenti asyik tercari-cari peluang baru setiap hari

 

  • Bagaimana cara mulakan bisnes tersebut dalam 48 jam dan terus mendapatkan pelanggan berbayar (walaupun belum jumpa supplier, atau belum wujud produk. Ia telah terbukti banyak kali oleh pelajar lepas. Mereka menjana wang, walaupun produk belum ada!)

 

  • Praktikal  buat ayat pemasaran power, termasuk 3 sebab utama orang akan membeli dari anda

 

  • Cara Membina keunikan dalam pasaran supaya lebih mudah untuk dikenali, terutama dalam timbunan iklan-iklan yang terlalu banyak dan bersepah di zaman ini

 

  • 3 proses ajaib menarik wang. Janganlah terhegeh-hegeh meminta-minta dari orang. Teknik mudah ini akan membuatkan mereka yang tertarik ke arah kita (jangan work hard saja, tapi work smart juga!)

 

  • 6 Langkah Close Sales untuk 'close the deal' setelah mereka datang tertarik ke arah kita. Ini langkah paling penting untuk mendapatkan 'wang tunai' terus ke tangan kita, atau ke akaun bank kita.

 

  • Cara buang keraguan pelanggan baru untuk cuba produk/servis kita, terutama jika kita masih baru dan belum dikenali ramai lagi...

 

  • Cara kerjasama dengan  joint venture partner (JV) yang mempunyai 2000 pelanggan tersedia. Dan langkah-langkah approach serta berbual dengan rakan JV supaya mahu deal dengan kita. (Bayangkan jika kita ber-partner dengan 10 rakan JV. Anda berupaya memasarkan kepada 20,000 bakal pelanggan secara percuma sahaja!)

 

  • Satu rahsia mudah dan cepat untuk dapat pelanggan tambahan tanpa kos pemasaran, hanya dalam 2-3 minit sahaja!

 

 

Bisnes anda boleh bermula dalam 48 jam TANPA:

 

  • tak perlu belanja iklan seperti FB Ads

  • tak perlu belajar teknik online marketing yang PENING, LAMBAT dan COMPLICATED

  • tak perlu ada produk atau servis

Kenapa tak patut start bisnes dengan modal besar (walaupun ada duit!)

Formula MB2000 Terbukti Oleh Lebih 7980 Peserta Lepas dan diakui oleh MARA, Kementerian Wilayah Persekutuan, Persatuan Usahawan Internet Malaysia, Veteran Angkatan Tentera Malaysia, Politikenik dan lain-lain agensi kerajaan yang memberi kepercayaan kepada formula ini.

 

Apa Bonus-Bonus Lain Terkandung Dalam Program MB2000?

4 Minggu Workshop Melalui Video

  • Minggu 1 - Cara mencari produk / servis tanpa modal

  • Minggu 2 - Cara uji permintaan produk dalam masa 48 jam 

  • Minggu 3 - Perbaiki kesilapan dan sesi coaching

  • Minggu 4 - Cara kembangkan bisnes hingga menjana RM2,000 sebulan

Formula Simple Tapi Power Yang Menghasilkan RM5.4 Juta (bernilai RM3,000)

  • Strategi marketing funnel dengan permulaan produk simple, tapi berakhir dengan 'back-end' yang membawah profit besar

Group Sokongan Dan Komuniti 8,200 Usahawan Termasuk Jutawan-Jutawan

  • Akses kepada puluhan harta karun ilmu perbincangan dari otai-otai bisnes yang tak pernah dikongsi di mana-mana ebook, panduan atau seminar

  • Pernah diakui bernilai puluhan ribu ringgit oleh ahli

  • Sokongan, motivasi dan kata-kata semangat

BONUS: Kelas-Kelas Tambahan Yang Penting Bagi Setiap Usahawan Baru

  • Di mana nak cari pelanggan?

  • Cara kembangkan bisnes tanpa kos

  • 3 Teknik mencari idea produk/servis yang laris

  • Cara urus masa untuk ibu-bapa sibuk

  • 4 Cara follow-up supaya orang tak menyampah

  • ...dan banyak lagi!

Belajar melalui online video samada dalam traffic jam, sedang basuh pinggan mahupun semasa jogging.

Teknologi e-learning yang terkini memudahkan anda dapat akses yang laju, dan mudah digunapakai.

Proses pembelajaran yang seronok, dan boleh dibuat bila ada kelapangan masa dari mana-mana lokasi.

"Boleh tunjukkan apa saya dapat lepas saya daftar nanti?"

"Ada Bukti Ke Group Sokongan Ini Benar-Benar Akan Membantu Saya?"

Dapat Jual 5 Kotak Dalam 2 Hari

“Saya dah cuba validate minuman bertenaga.. setakat ni saya dah dapat jual hampir 5 kotak dalam tempoh 2 hari..


Saya agak sibuk dengan kelas dan assignment di university memandangkan saya seorang student.. tapi insyaAllah saya target akan habiskan video MB2000 dalam mase yang terdekat”

-Student Sibuk

Dapat 4 Jualan Hanya Dengan “Test Market” Produk

“Alhamdulillah, saya dah validate dapat 4 jualan. Itu pun saya tak focus tengok video rakaman Tuan Faisal. Kalau focus mesti dapat 8”


Cik Nurshafikah

“Baru Seminggu Buat Bisnes Tanpa Modal Tapi Dah Berjaya Jual 3-4 Barang Sehari"

“Ribuan terima kasih atas ilmu yang diberikan. Ilmu yang dipelajari dari Tuan Faisal banyak membantu dalam perniagaan saya dan isteri.

 

Saya dan isteri baru sahaja mulakan bisnes tanpa modal. Dalam tempoh seminggu boleh dikatakan purata jualan dalam 3 ke 4 barang sehari. Ok sangat2 bagi yang mentah macam kami”


Tuan Syah

Kurang Yakin Dan Takut Tertipu? Baca Ratusan Testimoni Ni

Sales Meningkat 500% Sampai Tak Cukup Tangan Kerana Bengkel STP!!!

Tak Sampai 2Minit Post Di Wall Dah Bertubi-tubi SMS Masuk Dengan Teknik STP

The Best FB Workshop!!!

Bengkel Tuan Faisal Dengar Citer Hangat?? 

Inilah Titik Permulaan Untuk Saya Berbisnes...

1st biz guna mb2000

Banyak belajar dari mb2000

30 Order Dalam 1hari - Nisa Abas 

Hingga kini Guna Teknik Validation Yang Di Ajar Dalam Bengkel

Profit RM73 Dalam 1 hari!!!

Pulangan Rm100 Dalam 3 hari!!!

Satu Yang Komen 15 Order, Satu Yang WhatsApp 10 Order Ini Semua Hasil Ajaran Dalam MB2000 !!! 

RM237 Dalam Masa Seminggu

Sale RM225 Dalam Seminggu

RM16860 Dalam 25 Hari

RM4188 Dalam Tempoh 24 jam

Tak Sampai 5 Minit 3 Orang PM

Alhamdulilah Sold 1 st Sale Tanpa Menjual

Saya Follow Status Pelajar MB200 Dapat Sale RM 1,440 Dalam Masa 72 Jam

Sehari Setengah Dapat 5 Sale

Tanpa Fb ads Pun Dapat 1K Share

Tempahan 1000 Ekor Anak Ayam

Video FB ads Pertama Mula2 Belajar

Setengah Jam Dah Menjana RM595

Validate Cecah 50 Komen

Tsunami PM Sampai Terkial-kial Nak Handle

Validate Dapat RM150 Blurred Preview

1K Komen Masa Validate

Dari 3 Angka Ke 5 Angka

3 minggu Dah Dapat 2k

3 Jualan Walaupun Tak Tahu Apa2

3-4 Jualan Karpet Setiap Hari Dengan Tanpa Modal

5 Botol Terjual Dan Banyak Belajar Dari mb2000

5 Kotak Minuman Bertenaga Dijual

5 Kotak Terjual Dalam 2 Hari

6 Boto Terjual Dalam Masa 48 Jam

Setelah Belajar MB200 Dan Terus Buat, Dapat Order Lebih 5 Pasang Kasut

7 Botol Terjual Dalam 48 Jam

7 Customer Validate, 6 Customer Menunggu

15 Order Dlm 24 Jam Ilmu Yang Berkesan

7 Jualan Dalam 24 Jam

8 Sale Dalam 6 Hari

21 Order Dalam 2 Hari Blurred

11k Dalam 7 Hari

101 Jualan Berjumlah Rm400

121 Msg Masuk Lepas Validate Blurred

200 Pm Berderu

320 Balang Biskut Harini

Rm360 Dalam Masa 1 jam

Kurang Daripada Seminggu Dapat Jual 216 jualan

"Di sini lah bermula segalanya..."